XVII
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ
НА ЧЕРВЕНОКРЪСТКИТЕ И ЗДРАВНИ ФИЛМИ

12 - 15 октомври 2017

ЕСЕННА АКАДЕМИЯ 2017
10 - 15 октомври 2017

ЖУРИ НА 17-ти МФЧЗФ
ПРЕДСЕДАТЕЛ

Роден в Калтанисета, Беппе Чино завършва през 1970-та Експерименталния център по кинематография в Рим.

В същата година започва активно да снима като документалист и асистент режисьор, като най-значимите съвместни продукции са с Роберто Роселини, Виторио Де Сика и Стено.

Дебютира, като режисьор с експерименталната драма „Кавалерът, смъртта и дявола“, на която е сценарист и продуцент.

Той е известен с „The House of the Blue Shadows“ (1986), “Quell'estate felice” (2007) и “Breath of Life” (1990).

Бепе Чино
Италия

ЧЛЕНОВЕ НА ЖУРИ

Журналист, завършила Политически науки и специализирала Международни отношения, съавтор на геополитически програми по RAI 3 “C’era una volta” и “Dagli Appennini alle Ande”, под егидата на ООН и италиански НПО.

През 2002 г. стартира сътрудничеството си с вестник "Aprile" и неговото ежедневно онлайн издание, като от Юни 2006 е отговорен редактор и директор на журналистите.

От януари 2013 се завръща към продуцирането на видео репортажи, вдъхновени от темата за правата и устойчивостта, не само в смисъл на енергийна ефективност и чиста околна среда, но и като човешки и исторически ценности. Отношението към човешкото развитие (местните действия, които предприемаме спорадично, са много важни), най-добре позволяващо да съвместява запазването на качеството на живот и разширяването на правата, довеждащо глобалната отговорност на местно ниво. Последно е продуцирала два документални филма за немската телевизионна програма “Planet E” по телевизия ZDF.

Карла Ронга
Италия


Роден в Анкара през 1980г. Завършва висшето си образование в Университета в Анкара, Факултет връзки с обществеността, специалност Радио, телевизия и кино.

Работил е като преподавател в Университета в Анкара и в университета в Билкент. Като режисьор участва в много телевизионни сериали и филми.

Печелил е награди, участвайки в местни и чуждестранни филмови фестивали с филмите, на които е самостоятелен режисьор. Продължава да работи по нови рекламни и документални филми.

Филмът му „Мюстешва“ печели наградата най-добър филм в категория „Филми на Червения кръст и на Червения полумесец, отразяващи дейността на националните организации“ на 16-тия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми.

Арман Пеккая
Турция


Доц. Емануела Мутафова е доктор по икономика и дългогодишен преподавател по здравна икономика и медицинска статистика в Медицински университет – Варна. От 2012 г. е декан на Факултета по обществено здравеопазване към Медицински университет „Проф.д-р П.Стоянов“ – Варна. Специализирала е изследване на операциите и статистически методи в здравеопазването, здравна икономика и болничен мениджмънт у нас и в редица престижни университети в Холандия, Испания, Великобритания и Швейцария.

Автор е на повече от 100 публикации. Ръководител и участник в над 30 международни, национални и регионални образователни, изследователски и културни проекта.

Доц. Емануела Мутафова
България


Яна Маринова e българска актриса. Завършила е актьорско майсторство, разработване на сценарий и продуцентство в престижния Институт за филмово и театрално изкуство „Лий Страсбърг“ в Лос Анджелис, САЩ.

В момента приключва театралната си магистратура в Нов български университет.

Участва в главни роли в най-гледаните български телевизионни сериали, сред които „Стъклен дом“, „Фамилията“, „Връзки“ и много други.

В игралното кино се отличава с разнообразието на персонажите си в „Лабиринти на любовта“, Русия; „Живи легенди“, България; „Снайпер: завещание“, САЩ и др.

С ролята си в ученическата драма „11 А“ печели награда за главна женска роля в Ростов на Дон.

Преди дни завърши и първия си пълнометражен филм „Привличане“ като сценарист и копродуцент, в който участват едни от най-бележитите имена в българското кино.

Член на журито на 35то издание на фестивал за българско кино “Златна роза”.

Яна Маринова
БългарияПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЕЛЕКЦИОННА КОМИСИЯ

Професор д-р Темелко Темелков е хирург, Кандидат на медицинските науки. Роден във Варна, България. Завършил Медицинския университет в София. Ректор на Медицински университет – Варна от 1999 г. до 2004 г.

Има 260 научни публикации, 2 монографии, 2 учебни ръководства, 2 изобретения и 5 рационализации. Редактор на редица специализирани списания. Член на съюза на учените в България и почетен член на Български лекарски съюз. За дейността си e удостоен с наградата на Варна, с призовете „Лекар на годината“ и „Лекар на България“.

Професор д-р Темелко Темелков
България


ОБРАТНО КЪМ НАЧАЛОТО НА СТРАНИЦАТА